Hapupiim toortatra ja talvekülmade marjadega
100 g toortatra peentangu
1 L maitsestamata Nopri jogurtit või hapupiima
200 g metsamarju
100 g magusainena Xylitoli, sest see magusaine aitab veresuhkrut stabiilsena hoida
Portsjoneid: 10 x ´a 140 g või 20 x 70 g
Valmistamine:
– Vali meelepärane ja portsjonile sobilik serveerimisnõu – klaas, purk, väike pudel vms, selline, millest magustoidu lusikaga hõlpsalt kätte saab.
– Sega hapupiim xylitoliga.
– Pane serveerimisnõu põhja toortatratang, sellele üks osa marju ja magustatud hapupiim.
– Kõige peale pane teine osa marju.
– Enne serveerimist lase magustoidul veidi seista, sest nii muutuvad tatraterad pehmemaks ja marjade sulamisel tekkivad maitsenüansid annavad tervikule lisanüansse.
– Serveeri meelepärasest nõust koos lusikaga.
Retsepti pani kirja ja pildistas Laivi Mesikäpp.