
Tervisliku toitumise 10 põhimõtet!
- Söö regulaarselt! Päevas võiks olla kolm põhitoidukorda ja 2-3 vahepala. Valmista võimalikult palju sööke ise ning väldi poolfabrikaate.
- Söö iga päev köögivilju ja rohelisi lehtvilju! Need peaksid moodustama suurema osa Sinu toidulauast.
- Tarbi päeva jooksul piisavalt puhast vett. Väldi alkoholi, karastusjooke ja muid magustatud jooke. Kohvi ja musta tee joomisel piirdu päevas 2-3 tassiga.
- Teraviljatoodete hulgast vali võimalusel täisteratooted ja jälgi ka nende suhkrusisaldust.
- Värskeid puuvilju ja marju tarvita vahepaladeks, soovitatavalt koos seemnete või pähklitega.
- Sinu menüü ei tohiks olla rasvavaba, eelista kvaliteetseid taimseid rasvu – näiteks oliiviõli, pähkleid, seemneid ja avokaadot.
- Kasuta toidu maitsestamiseks rohkesti idandeid, maitserohelist ja küüslauku!
- Söö hapendatud toiduaineid – hapukapsast, hapukurki või hapendatud seeni. Kui talud piimatooteid siis sobivad ka keefir ja maitsestamata jogurt.
- Maiustusi, rafineeritud teravilja ja punast liha tarvita võimalikult harva!
- Söö rasvast kala vähemalt 2 korda nädalas!
- Muna, linnuliha ja piimatoodetega ära liialda, eelista võimalusel mahetooteid ja kohalikku Eestimaal kasvatatud toitu!
Need 10 põhimõtet tervislikuks toitumiseks on stardipakk liikumaks parema tervise ja tasakaalustatuma toitumise poole.